Statusmeddelande

Submissions for this form are closed.

Kom på sommarmingel 20 juni!

Kalenderdatum: 
20 jun 2018 - 17:30 till 20:00

FilmCloud och Gothenburg Studios Development bjuder in till traditionsenligt sommarmingel!

Onsdagen den 20 juni är du välkommen att mingla med oss och våra vänner. Förutom filmvisningar och presentationer av filmare som fått stöd från Gothenburg Studios Development, Filmbryggan och FilmCloud blir det samtal med filmfotogafen Johan Lundborg. På plats finns även Ami Ekström som ansvarar för kortfilm på Film i Väst. Vi bjuder på tilltugg och det kommer finnas något att dricka till självkostnadspris.

OBS! Anmälan till årets sommar-mingel är nu stängd, deadline var 19 juni.

P R O G R A M

17.30 – Mingel och mat

17.50 – Filmvisning och presentationer av projekt som fått stöd från Gothenburg Studios Development och/eller Filmbryggan

Hockeyflickan av Linus Karlsson 
Vem är Alice? av Sofie Gällerspång & Johanna Valero
Untitled Kill Bill av Simon Holden McNeil 
Alone with Anna av Axel Victor 
Love Thy Neighbour av Amanda Aagard & Alexander Toma

18.45 – Samtal med Ellen Johansson
Ellen är en av mottagarna av FilmClouds projektstöd 2018, och samtalet kommer handla om hennes kommande projekt, men även hennes erfarenheter från att ha studerat på Sydney Film School. Ellen Johansson är född 1994, bor i Borås och var senast aktuell med sin kortfilm The Trophy Wall, som vann flera priser på Frame filmfestival tidigare år. Hennes nya projekt går under namnet The Birthday, läs mer om den här.

19.00 – Paus

19.10 – Arbetsmetoder och bildberättande i gränslandet mellan fiktion och dokumentär – föreläsning med Johan Lundborg
Johan Lundborg är filmfotografen bakom de guldbaggevinnande filmerna Äta Sova Dö (2012) och Jätten (2016). Han har nu återvänt till samarbetet med Gabriela Pichler och står bakom fotot på hennes senaste långfilm Amatörer (2018), som av kritiker redan utnämnts till årets bästa svenska film. Johan kommer visa exempel på hur han arbetar, hur han planerar inspelningar där skådespelarna måste få röra sig fritt samt ge sina bästa foto-tips till er!

ca 19.40 – Fortsatt mingel och taberas

 

När: Onsdag 20 juni med start klockan 17.30
Var: På StudioCaféet på Gothenburg Studios på Lindholmen, Polstjärnegatan 14 i Göteborg (våning 2)
Hitta hit: Västtrafiks information om Hållplats Lindholmen
Vem: Alla anmälda över 18 är välkomna. 
Anmälan: Vi behöver veta vem som kommer för att kunna erbjuda och beräkna mat och dryck. Därför viktigt att du anmäler dig i formuläret nedan.