Instagramfilmtävlingen På minuten

Kalenderdatum: 
20 jan 2018

Gör en Instagram-film, vinn 10 000:- och få den visad under Göteborg Film Festival.

Tävlingen Minuten går ut på att göra en film på en minut på temat Brunnsparken. Ämnet kan tolkas fritt och det är helt upp till de tävlande hur man väljer att tolka temat i sitt verk.

– Göteborg Film Festival har alltid värnat och lyft fram kortfilmen som en egen konstform och vi är väldigt glada över att varje år få möjligheten att premiärvisa omkring ett 50-tal svenska kortfilmer. Genom Minuten vill vi uppmuntra filmskapare att verka i det riktigt korta formatet, med den särskilda filmiska utmaning detta innebär, säger Tobias Åkesson, programchef nordisk film.

Göteborg Film Festival arrangerar tävlingen tillsammans med Vasakronan.

För att delta i tävlingen lägger man upp sin film på Instagram (Obs! måste vara ett offentligt/öppet konto) och taggar #gbgfilmfestivalminuten innan den 20 januari.

Vinnaren kommer att få sin film visad under filmfestivalen men även 10 000 kronor och möjligheten att delta på festivalens avslutningsgala Dragon Awards.

 

Juryn som utser vinnaren består av Katja Wik, filmregissör, Ali Davoodi, ArtMadeThis och Ludwig Källén, Plattform Produktion.

Läs mer: https://goteborgfilmfestival.se/filmtavlingen...

 

Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg och målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. Festivalen erbjuder i genomsnitt nästan 500 filmer från över 80 länder, liksom ett 40-tal seminarier och mängder av andra kringliggande aktiviteter. Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, växer också år för år och är en viktig mötesplats för branschbesökare världen över. Mer information finns på www.giff.se.