Gradingkurs: Resolve your film future

Kalenderdatum: 
21 nov 2019
4 dec 2019 - 17:00
11 dec 2019 - 17:00

Klippning och grading i en ny tid

DEADLINE FÖR ANMÄLAN: 21 NOVEMBER

FilmCloud har tillsammans med Mediaverkstan på Nätverkstan samarbetat för att kunna erbjuda kurs i klippning där du får möjlighet att träna på både verktyget och hur du kreativt kan använda det. Vid detta kurstillfälle fokuserar vi på grading.

Da Vinci Resolve erbjuder kraftfulla verktyg för redigering och grading som tidigare inte varit tillgängliga gratis, ett bra steg i demokratiseringen av kreativiteten. Filmaren Victor Zachrisson går igenom programmet och kopplar det till en flytande kreativ process. 

Målet är att du ska få en inblick i dessa digitala verktygs möjligheter, samt en introduktion som gör att du själv kan ta dig an programmet.

Då intresset är stort så ger vi kursen vid två tillfällen. Du anmäler dig till ett av tillfällena.

Vad: Föreläsning/Workshop i grading med fokus på verktyget Da Vinci Resolve

Datum: 4:e och 11:e december kl 17-21 (Da Vinci Resolve Grading)

Var: Medieverkstan, Lagerhuset våning 3, Heurlins Plats 1B, Göteborg

Vem: Kursen vänder sig i första hand till fria konstnärer och filmare. Viss erfarenhet av tidigare filmklippning behövs. FilmCloudmedlemmar mellan 18–30 år är garanterade hälften av platserna, resterande platser kan sökas av Medieverkstans medlemmar. Denna kurs kan även sökas av dig som i t ex föreningsverksamhet och filmpedagogik arbetar med unga och filmskapande. Alla kan bli medlemmar i Medieverkstan Göteborg - läs mer på facebook.com/medieverkstangbg. Det är gratis att bli medlem i FilmCloud. Läs mer här: Bli medlem!

Kostnad: Kursen är gratis för FilmCloudmedlemmar 18-30år. Obs: viktigt att du avanmäler dig om du får förhinder, så att någon annan kan ta plats.

Antal platser: Varje kurstillfälle har 8 platser och här tillämpar först till kvarn-principen.

Anmälan: Du anmäler dig i formuläret här. 

ANMÄL INTRESSE HÄR!

Deadline anmälan: Onsdagen den 21:e november

Frågor på innehåll: Kontakta Roozbeh Behtaji på rooz@gbgo.se

Handledare i kursen:

Victor Zachrisson är filmare från Göteborg som nyligen färdigställt sin kortdokumentär “Stuck in the Mud”, om kampsportaren Nicholas Bryant. Filmen är inspelad med Black Magic Pocket Cinema Camera 4K och efterbearbetningen är gjord i Da Vinci Resolve

Om Medieverkstan
Medieverkstan på Nätverkstan är till för både etablerade såsom nya filmare, konstnärer, fotografer, podcastare och andra som genom medlemskap hos oss får tillgång till filmutrustning, storformatsskrivare, lokaler, kurser. Medieverkstan drivs av Nätverkstan och Göthenburgo