Get behind! - Filma med din smartphone.

Kalenderdatum: 
27 sep 2014 - 15:15

Filmkurs i samarbete med Göteborg International Film Festival under Mariestads Kultur & skördefest.

Vi går tillsammans mot en värld där den rörliga bilden kommer att spela allt större roll. Filmen är bra både på att visa otroliga fantasivärldar och på att fånga det som är nära, personligt och vardagligt. Idag är det inte längre så att majoriteten av filmer görs av utbildade regissörer utan istället av människor som filmar det de ser i sin egen vardag. De fångar, väljer och publicerar. De är dokumentärfilmare.

Denna kurs hålls av regissören Mika Gustafson som just nu läser filmregi på Akademin Valand. Hon kommer ge tips och råd om det tekniska, men även prata om hur man kan förhålla sig till sin omgivning, sitt filmande och hur man arbetar upp en blick för att se när man skall trycka på rec-knappen.

Tid: 27 september kl 15.15 - 17.45 

Plats: Magasinsgatan 4, sal 310. Institutionen för kulturvård, Mariestad

Platsantal: 10 stycken 

Vem: FilmCloud vänder sig i första hand till filmare och filmintresserade mellan 18 - 30 år. Denna kursen är öppen för dig som som är 15 å och uppåt.

Anmälan: Kursen kräver anmälan men är helt kostnadsfri. Om det finns platser kvar efter föranmälningstiden gått ut så kan du anmäla dig direkt till Mika i mån av plats. Klicka här för anmälan.

Sista dag för föranmälan: 24:e september

Kultur & Skördesfest i Mariestad den 26 - 27/9. Från fredagen fylls stadskärnan upp av händelser inom konst, film, musik, teater, dans, sång, spökvandring och den domkyrkan lyser sen upp den mörka höstkvällen. På lördagen fylls stadsstråket med torghandel och mat- och skördesmaker men du finner även något för alla generationer; bus för de minsta med Knaster & Knas, konstutställningar, filmvisningar och så denna workshop.Mer om Mariestads Kultur & Skördefest här och besök deras facebooksida.

Mika Gustafson

Efter att ha gått en två-årig filmutbildning på Fridhems Folkhögskola och visat två kortflimer på Göteborgs Internationella Film Festival kom hon 2013 in på Akademin Valand Film. Hon har fått FilmClouds projektstöd och är vid sidan om sina studier i full gång med att göra en dokumentär om Silvana Imam.
Filmografi: 
Utan Definition (premiär: GIFF, 2011)
Smygfilmar min pojkvän efter vi bråkat ;) (premiär: GIFF, 2012)

Kursen ges som ett samarbete mellan FilmCloud, Göteborg Internationel Film Festival och Mariestads Kultur & Skördefest.