Göteborgs Film- & TV-bar : Children of the Enemy

Kalenderdatum: 
23 sep 2019 - 18:00

Biljetter kvar till Göteborgs Film- & TV-bar med samtal med Regissören Gorki Glaser-Müller och klipparen Erika Gonzales

Under hösten startar en ny mötesplats för professionellt verksamma inom film och rörlig bild i Göteborg.

Göteborgs Film- & TV-bar med samtal kommer att bjuda in spännande filmskapare och filmarbetare inom Göteborgs film- & TV-bransch för att delta i fördjupade modererade samtal i samband med filmvisningar av aktuella och pågående projekt. Tre träffar äger rum under hösten 2019.

Det finns fortfarande (helt gratis) biljetter kvar till den första träffen, som presenterar en “Work in progress” av dokumentärfilmen Children of the Enemy. Filmen har premiär 2020 och handlar om Patricio Galvez och hans mycket omskrivna och omdebatterade kamp med att hämta hem sina sju barnbarn från Syrien. Regissören Gorki Glaser-Müller och klipparen Erika Gonzales kommer visa material från filmen. Jimi Vall Peterson modererar samtalet utifrån de konstnärliga och etiska val de ställs inför i sitt arbete. Hur har processen sett ut och vilka val har varit avgörande?

Gorki och Erika säger:
"Vi ser fram emot att möta kollegor och filmälskare och berätta om filmens klipprocess. Om de olika utmaningarna vi handskas med. Allt från tekniska&nbsp så som att hantera stora mängder video, till mera konstnärliga och etiska frågor som uppkommer när man klipper så känsligt material."

När: Måndag 23 september, kl. 18:00-20:00, samt efterminge

Var: Hagabion - salong 1, samt eftermingel på Hagabions Café

Hur: Anmälan via Eventbrite: https://boka-biljett.eventbrite.com 

Först till kvarn gäller! Fri entré!

Johanna Andersson & Jimi Vall Peterson är Projektledare

Göteborgs Film- & TV-bar är ett initiativ som har vuxit fram bland flera olika aktörer i staden. Syftet är att skapa en mötesplats och ett samtalsforum med utgångspunkt utifrån det lokala kultur- och näringslivet inom film och rörlig bild. Arrangör är Forum för Visuell Praktik och samverkansparter är Hagabion Folkets Bio Göteborg, Bio Capitol, Bio Roy, Föreningen Västsvenska film- och tv-bolagen, Business Region Göteborg och Filmkontoret/Göteborgs Stad.