Göteborgs Film- & TV-bar #3: The Store

Kalenderdatum: 
11 dec 2019 - 18:00

Dags för höstens sista upplaga av Göteborgs Film- & TV-bar med regissören Hanna Sköld och rollsättare Archana Khanna, samt skådespelarna Sabrin Jaja, Kristina Brändén Whitaker och Marcus Standoft..

Under hösten startade en ny mötesplats för professionellt verksamma inom film och rörlig bild i Göteborg. Sammanlagt anordnas tre träffar under hösten 2019.

Den 11:e december kl 18.00-20.00 på Hagabion är det dags för höstens sista upplaga av Göteborgs Film- & TV-bar. Kvällens gäster är regissör Hanna Sköld och rollsättare Archana Khanna, samt skådespelarna Sabrin Jaja, Kristina Brändén Whitaker och Marcus Standoft. Samtalet kretsar kring hybridfilmen The Store, som är Hannas tredje långfilm. Regissören Hanna Sköld och rollsättaren Archana Khanna samtalar med moderator Jimi Vall Peterson om hur de olika delarna av filmprocessen; manus, casting och animationer påverkar varandra i utvecklingen av långfilmen The Store. I ett samtal mellan regissör, rollsättare och skådespelare går vi in på djupet kring vikten av en långsam process för att skapa mångfald och ta in fler perspektiv i filmberättandet.

Butiken/The Store handlar om en grupp anställda i en livsmedelsbutik som kämpar för att få livet att gå runt med barn och familj, och samtidigt ska hantera både de höga kraven från butikens ledning och deras kunder. Mer om filmen: http://tangramfilm.se/film-1.html

När: Onsdag 11 december kl. 18:00-20:00, samt eftermingel

Var: Hagabion - Salong 1, samt eftermingel på Hagabions bar och kafé

Hur: Anmälan via Eventbrite

Mer info + fbeventet hittar ni här!

Först till kvarn gäller! Fri entré och de 35 första att anmäla sig får även en dryckesbiljett till efterminglet.
Åldersgräns 18 år.

Johanna Andersson & Jimi Vall Peterson är Projektledare

Göteborgs Film- & TV-bar är ett initiativ som har vuxit fram bland flera olika aktörer i staden. Syftet är att skapa en mötesplats och ett samtalsforum med utgångspunkt utifrån det lokala kultur- och näringslivet inom film och rörlig bild. Arrangör är Forum för Visuell Praktik och samverkansparter är Hagabion Folkets Bio Göteborg, Bio Capitol, Bio Roy, Föreningen Västsvenska film- och tv-bolagen, Business Region Göteborg och Filmkontoret/Göteborgs Stad.