Filmplats Borås

Kalenderdatum: 
5 sep 2019 - 17:30
12 sep 2019 - 17:30

Workshops och produktion under Filmplats tak i Borås

Nästa workshop Torsdag 5 september kl. 17.30 – 20.00

I höst kommer Filmplats Borås deltagarteam utforska dokumentärt berättande och hur det är att arbeta med verkligheten och den egna rösten som grund. Vill du också vara med? Alla som är 16-30 år är välkomna att ansluta sig till sitt lokala deltagarteam, oavsett tidigare erfarenhetsnivå. Kanske har du redan filmat mycket, kanske vill du lära dig mer om att agera framför kameran eller så vet du inte riktigt vad du vill göra men det här med film låter kul… Filmplats ger alla något värdefullt och anpassas efter de anmälda deltagarna.

Träffar under hösten
Under hösten hålls på Filmplats Borås 8 st sammanhängande workshops, med start torsdagen 5 september kl. 17.30-20.00. Enkel fika serveras vid varje träff. Obs! För att vara med under höstens planerade aktiviteter behöver du anmäla dig till Filmplats Borås deltagarteam senast 1 september och delta från starten 5 september. (Du som är med i teamet sedan tidigare behöver bara höra av dig via info@filmplats.se och meddela om du kommer eller inte.)

Ledare: Viana Barzan Mikkelsen, regissör.

Plats: Brygghuset, Bryggaregatan 14, Borås

Kostnad: Kostnadsfritt

Vem: Alla är välkomna, oavsett erfarenhetsnivå. Verksamheten anpassas efter deltagarna. 

Mer info och anmälan här!

Mötesplats: I Borås är Brygghuset huvudsaklig mötesplats. Generösa öppettider, engagerad personal och bra grundutrustning ger goda förutsättningar för filmskapande. Här finns bland annat: Kamerautrustning, ljudstudio, redigeringsstation med Adobe Premiere, varierade lokaler för filminspelning, biografsalong, lokal personal som kan vara behjälplig mellan Filmplats träffar.

Filmplats är ett Arvsfonden-projekt som drivs av KulturUngdom i samarbete med FilmCloud och lokala samarbetspartners 2018-2020. Verksamheten anpassas efter ort och deltagare. Utöver workshops och personlig handledning erbjuds deltagarna gemensamma insprirationsresor till filmfestivaler. År tre inbjuds till skapandet av ett gemensamt verk för biovisning.