FilmCloud visar: Jordgubbslandet av Wiktor Ericsson

Kalenderdatum: 
14 sep 2017 - 20:00

Ny chans att se en av årets mest kritikerhyllade filmer!

I samband med visningen av årets Noomaraton-filmer bjuder vi på FilmCloud in till en visning av Wiktor Ericssons hyllade långfilmsdebut "Jordgubbslandet" på Bio Capitol för våra medlemmar och deras vänner. Gratis inträde – först till kvarn! Fredag den 15 september kl 09.00 kan du även komma och möta regissören & manusförfattaren under FilmFrukost #34 med Wiktor Ericsson på Frilagret. 

Nina Asarnojs recension för Sveriges Radio:

"Jordgubbslandet" handlar om femtonåriga Wojtek som kommer till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar och möter kärleken. Det är en kärlekshistoria fyrtiosju år efter Roy Anderssons berömda film. Ni vet, "En kärlekshistoria" från 1970 om ung ömtålig kärlek mot en fond av groggande, klumpiga vuxna. En film som är och räknas som ett mästerverk i svensk filmhistoria. En film som det borde vara omöjlig att mäta sig emot. Ändå gör regissören och manusförfattaren Wiktor Ericsson just det, och lyckas.

"Jordgubbslandet" är en oerhört begåvad, politiskt sprängkraftig och bildskön historia som placerar sig mitt i vårt grumliga 2010-tal med svensk välvilja, rasism och bonderomantik. Och den yngre generationen är precis lika vilsen och övergiven nu, som 1970.

Men vad är det egentligen som gör den här filmen så bra? Är det bilderna, manuset, skådespeleriet eller det angelägna ärendet? Sannolikt alltihop.

 

Vad: Visning av långfilmen "Jordgubbslandet" av Wiktor Ericsson
Datum: 14 november
När: Noomaraton-filmerna visas från 18.00 & "Jordgubbslandet" startar kl 20.00
Plats: Bio Capitol, Skanstorget 1 i Göteborg
För vem: FilmCloud-medlemmar och deras vänner
Kostnad: Gratis
Arrangör: Filmkonsulenterna på Kultur i Väst tillsammans med FilmCloud