FilmCloud PITCH 2018

En tävling där vinnaren går hem med motsvarande 75 000 kronor till sitt projekt!

FilmCloud, Gothenburg Studios Development & Red Rental by MaaN samarbetar för att skapa ett riktigt fint paket till FilmCloud Pitchs vinnare. Tävlingen genomförs i samband med Frame filmfestival den 21 april. Ansök innan 2:a april!

Pia Johansson Goldmann vann FilmCloud Pitch 2015. Klicka på bilden och läs!Presentera din projektidé på en kort- eller dokumentärfilm inför en jury bestående av professionella från filmbranschen och få chansen att vinna ett projektstöd från FilmCloud och teknikstöd från  Gothenburg Studios Development & Red Rental by MaaN. Priset består av ett stipendium från FilmCloud på 25 000 kr och ett teknikstöd från Gothenburg Studios Development och Red Rental. Teknikstödet innebär 3 dagars filmande med en highend kamerautrustning samt ljuspaket till ett sammanlagt hyrvärde om minst 50 000 kronor.*

I skörden av bilder från Frames Instagrammaskin hittar vi en bild av 2017 års pitchvinnare Victoria Verseau tillsammans med sin producent Malin HüberAnsökan är öppen fram till den 2 april, därefter gör vi ett urval på fem projekt som går vidare till FilmCloud PITCH på Frame Filmfestival. Du som blir antagen till pitchen får möjlighet att delta på ett genrep där du får testa ditt framförande och få feedback vilket ger dig en chans att fila på din pitch innan du ska ställa dig framför juryn. Pitchen kommer även genomföras inför publik, alla som vill är välkomna att titta på.

Vad: En pitch-tävling där du kan vinna stipendie på 25 000:- och teknik till ett hyrvärde av över 50 000:- för din kort- eller dokumentärfilm. Utvalda deltagare pitchar inför en jury bestående av personer som arbetar professionellt inom tv- och filmbranschen.

Hampus Nordenson efter att ha stått på scen i Bio Roys välfyllda salong och tagit emot prisen för FilmCloud Pitch 2016. När: 21 april kl 14.00 - 15.00 

För vem: FilmCloud-medlem boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan söka stödet (du är under 31 år när du söker den 10 april)

Var: Stadsbiblioteket i Göteborg i samband med Frame filmfestival

Sista ansökningsdag: 2 april. (Du kan söka med samma projekt till FilmClouds projektstöd. Du kan däremot inte få båda.)

Besked om antagning: cirka 9 april

Genrep: cirka 17 eller 18 april. Mer information meddelas utvalda.

Ansökan: Vi vill få en så klar bild som möjligt av ditt projekt. Läs igenom ansökningsformuläret och bilda dig en uppfattning om vad du behöver. Formuläret kommer du till om du klickar på ansökan-knappen. Läs även riktlinjer längst ner på sidan.

ANSÖK HÄR!

Beslut: FilmCloud och Gothenburg Studios Development beslutar om vilka projekt som går vidare till FilmCloud PITCH. En juryn beslutar sen vilket av de pitchade projekten som får stipendiet och teknikstödet.

*Teknikpriset består av 3 dagars hyrutrustning av exempelvis en Arri Alexa eller en Sony F3 kamera + tillbehör samt ett LEDljuspaket: 
2 x Astra Soft Bi-color 1x1 fots Litepanel, 
1 x Aladin bi-flex 1, 
1 x Sola 4+ Litepanel, Fresnel, 
1 x Sola 6+ Litepanel, Fresnel, 
1 x IDX Batterikit, 4 batterier och 1 laddare, 
4 x 10 meters förlängningskabel, Schuko.
Utrustningen motsvarar ett hyrvärde för mer än 50 000 kr. 
Tekniken kan bara lånas ut när utrustning är tillgänglig. 
Priset måste utnyttjas innan 31 december 2018. Information om övriga villkor för teknikpriset ges av Gothenburg Studios Development (teknikstod@studiocafe.se).

Pia Johansson Goldmann pitchar i stadsbibliotekets hörsal under Frame 2015. I juryn satt Katja Wik, Nicolas Kolovos och Nanna Huolman.

Riktlinjer för dig som vill ansöka:

- Du som ansöker är medlem i FilmCloud är 18 och 30 år (Ej fyllt 31 år sista ansökningsdagen) och boende i Västra Götaland

- Du ansöker med en idé till en kortfilm; spelfilm, dokumentär eller animation med planerad längd på max 30 min

- Ditt projektet behöver inte ha någon finansiering vid ansökningstillfället och ska heller inte vara fullfinansierat vid pitchtillfället

- Du måste kunna delta i pitchen och i de aktiviteter som är knutna till den

- Du har en aktiv kreativ roll i projektet och har ett producerande ansvar för filmen. Du kan vara filmens regissör, producent eller på annat sätt vara knuten till genomförandet på ett drivande sätt.

- Projektet ska inte vara inspelat vid pitch-tillfället. Se hur din ansökan ska vara utformad nedan.

- Du kan söka både FilmClouds Projektsstöd och FilmCloud Pitch. Du kommer dock inte få stöd från båda stödformer.

Innehåll i ansökan

Du söker med:

- Presentation av dig innehållande CV med relevanta erfarenheter kopplat till film, filmografi, kontaktuppgifter, länk till något du medverkat till

- Presentation av din roll i projektet

- Projektinformation som titel, beräknad längd och planerad inspelningsstart

- Projektbeskrivning innehållande tankar om projektet, tankar om det visuella och berättandet, ett tydligt synopsis, treatment eller kortmanus. (Juryn kommer att få ta del av din projektbeskrivning.)

Riktlinjer för pitchen

- Din presentation kommer att få en begränsad tid ca 7-10 min (mer exakt information kommer)

- Tankar om det visuella och/eller referenser ska presenteras under pitchen. Möjlighet till visning av stillbilder, trailer eller en inspelad scen kommer att finnas

- Du kan presentera ditt projekt tillsammans med annan deltagare i projektet (denna person behöver inte vara mellan 18 och 30 år eller boende i Västra Götaland)

 

Lycka till!

FilmCloud Pitch presenteras i samarbete med Gothenburg Studios Development, Red Rental och Frame Filmfestival.