FilmCloud mingel med Doc Out West finissage & samtal 2020

Kalenderdatum: 
27 jan 2020 - 17:00

FilmCloud och Doc Out West bjuder in till mingel på Film i Västs lokal på Kungsgatan, ett stenkast från festivalens centrum. Vi bjuder på tilltugg och dricka finns till självkostnadspris. Kom och häng med oss, ta del av utvecklingsprocesser och lyssna på samtal med Guldbaggevinnare om samarbetet mellan regissör och producent.

Under minglet ställer filmarna från utvecklingsprogrammet Doc Out West ut verk eller ”talking pieces” kopplade till deras utvecklingsprocesser. "Om din film var ett konstverk, hur skulle det då se ut?" Vi kallar det finissage. Under kvällen samtalar vi även med Carl Javér, Fredrik Lange och Guldbaggevinnaren Morgane Dziurla-Petit från produktionsbolaget Vilda Bomben.

Doc Out West-deltgaren Clara Olausson ställde i fjol ut ett par handkontroller. I år kan du se hennes film "Metamorfors" på festivalen. Se den och verket kommer att klarna!Vad: FilmCloud mingel med Doc Out West finissage och samtal om film.

Datum: Måndag den 27 januari 2020

Tid: 17.00-ca 19.30

Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg

Dela: facebookevenemang

Anmälan: Anmäl er i formulär längst ner så att vi kan beräkna tilltugg, potatisskruvar och vätskenivå.

ANMÄL DIG HÄR!

Programtider

17.00 - Mingel och utställningen öppnar

17.45 – Presentation och samtal med dokumentärfilmarna i Doc Out West. Som en del i utvecklingsprocessen har filmarna, lite förenklat funderat kring om deras arbete var att göra konst. Det har lett dem till att se närmare på bland annat tematik, visuella komponenter och det kommunikativa i sitt material. Läs om våra deltagare här.

18.00 – Filmaren & Producenten: För ett år sedan vann de Guldbagge för Bästa dokumentärfilm och Bästa regi för Rekonstruktion Utøya. Carl Javér och Fredrik Lange driver produktionsbolaget Vilda Bomben. I år blev det åter en Guldbagge genom att de producerat kortfilmen Excess will save us, regisserad av Morgane Dziurla-Petit. Vi pratar med alla tre om hur man samarbetar, producent och regissör emellan. 

Obs! Utställningen är bara öppen denna kväll.

Doc Out West är ett utvecklingsprogram där filmare från regionerna Halland, Värmland och Västra Götaland genom en serie möten med workshops utvecklat sina dokumentärfilmidéer. När de nu ställer ut ett verk som sprunget ur sina filmiska processer är ett avslutande arrangemanget i programmet, men deras utveckling och resa mot en färdig film fortsätter. Filmarna i Doc Out West som ställer ut under kvällen är: Karin Wallmander, Björn Dahlman, Johanna Andersson, Emily Norling, Charlotte Berglin och Henrik Dahlbring.

_____________________________

Doc Out West är ett resultat av tre regioner i samverkan och genomförs med medel från Kulturrådet och Svenska Filminstitutet "Talangutveckling i hela landet"
Hallands deltagare genom Anna Eriksson (Länk: www.regionhalland.se/docoutwest)
Värmlands deltagare genom Josef Nyberg här (Länk: http://regionvarmland.se)
Västra Götalands deltagare genom Martin Hammar

       

  

 

__________________________

Jag vill anmäla mig till mingel och finissage

Denna information du nu lämnar godkänner du att vi lagrar på FilmCloud/Kultur i Väst/Förvaltningen för kulturutveckling. Du måste godkänna detta för att kunna anmäla dig.