FilmCloud mingel med Doc Out West finissage & samtal

Kalenderdatum: 
28 jan 2019 - 16:00

FilmCloud och Doc Out West bjuder in till mingel på Film i Västs lokal på Kungsgatan, ett stenkast från festivalens centrum.  Vi bjuder på tilltugg och dricka finns till självkostnadspris. Kom och häng med oss, ta del av utvecklingsprocesser och samtal om film.

Under minglet ställer filmarna från utvecklingsprogrammet Doc Out West ut verk eller ”talking pieces” kopplade till deras utvecklingsprocesser. Vi kallar det finissage. Under eftermiddagen har vi även samtalspunkterna ”Gränsöverskridandet som gav fler visningsfönster” och ”Filmaren & Producenten” för att det skall bli till en trevlig angelägenhet för dig som håller av dokumentärfilm.

Vad: FilmCloud mingel med Doc Out West finissage och samtal om film.

Datum: Måndag den 28 januari 

Tid: 16.00-ca 19.00

Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg

Anmälan: Anmäl er i formulär längst ner så att vi kan beräkna tilltugg, potatisskruvar och vätskenivå. (eller ange att ni kommer vi vårt facebookevent) Här hittar du vårt Facebookevent!

ANMÄL DIG HÄR!

Programtider

16.00 - Mingel och utställningen öppnar

16:15 – Johanna St Michaels – Gränsöverskridandet som gav fler visningsfönster: Om att jobba med film som en del i ett konstutställningsprojekt. 2017 hade The Inertia Variations om THE THE’s Matt Johnson premiär på Göteborgs Filmfestival. Arbetet med filmen slutade inte här då. Filmen gjorde den sedvanliga resan med fler festivaler, svt play men sedan även som del i ett multi-media verk, i utställningar och en turné i USA. 

16:45 – Presentation och samtal med dokumentärfilmarna i Doc Out West. Som en del i utvecklingsprocessen har filmarna, lite förenklat funderat kring om deras arbete var att göra konst. Det har lett dem till att se närmare på bland annat tematik, visuella komponenter och det kommunikativa i sitt material. 

Mia Engberg och skådespelaren Olivier Loustau under inspelningen av "Lucky One". Inspelningsbilder tagna av Pixelle.18.00 – Filmaren & Producenten: Samtal om kreativt möte och utbyte med regissören Mia Engberg och producenten Tobias Jansson. De är aktuella med filmen Lucky One som visas på Göteborgs Filmfestival söndag, måndag, tisdag.
För visningstider läs här

Obs! Utställningen är bara öppen denna kväll.

Doc Out West är ett utvecklingsprogram där filmare från regionerna Halland, Värmland och Västra Götaland genom en serie möten med workshops utvecklat sina dokumentärfilmidéer. När de nu ställer ut ett verk som sprunget ur sina filmiska processer är ett avslutande arrangemanget i programmet, men deras utveckling och resa mot en färdig film fortsätter. Filmarna i Doc Out West som ställer ut under kvällen är: Helene Tivemark, Miriam Lindståhl, Jens Norén, Anna Öst, Clara Olausson och Dev Karnal Fridén.

Johanna St Michaels är regissören bakom kritikerrosade ”Penthouse North” och var vid förra årets festival aktuell med ”The Inertia Variations”, en film om The The’s Matt Johnson, en film som turnerat både i utställningsform och traditionella visningsfönster  i Sverige, Storbritanien, och USA.
Mia Engberg är regissör som studerade dokumentärfilm vid Ateliers Varan in Paris och Dramatiska Institutet, där hon sedan även varit lärare. Hon är festival- och bioaktuellaktuell med fiktionen Lucky One som på många sätt är en utveckling av hennes Guldbaggebelönade Belleville Baby
Tobias Janson är producent och vd på dokumentärfilmsbolaget Story. Tidigare klippare och producent på kollektivet Skogen Produktion samt lärare och handledare på Biskops-Arnö och är det nu på Akademin Valand Film. Han har producerat Lucky One.

Doc Out West är ett resultat av tre regioner i samverkan och genomförs med medel från Kulturrådet och Svenska Filminstitutet "Talangutveckling i hela landet"
Hallands deltagare genom Anna Eriksson (Länk: www.regionhalland.se/docoutwest)
Värmlands deltagare genom Josef Nyberg här (Länk: http://regionvarmland.se)
Västra Götalands deltagare genom Martin Hammar

         

-----

  

 

 

Jag vill anmäla mig till mingel och finissage

Denna information du nu lämnar godkänner du att vi lagrar på Kultur i Väst. Du måste godkänna detta för att kunna anmäla dig.