FilmCloud Animation PITCH 2018

En tävling där vinnaren går hem med 25 000 kronor!

FilmCloud och Trollywood Animation Festival samarbetar för att hjälpa dig synliggöra ditt projekt och dessutom ge dig chans att utveckla det mer med ett stipendium från FilmCloud. Pitchen genomförs i samband med Trollywood Animation Festival den 18 maj.

Ansök innan 23 april!

Presentera din animationsidé för fiktion eller dokumentär inför en jury på Trollywood Animation Festival 2018. Priset består av ett stipendium från FilmCloud på 25 000 kr. 

Ansökan är öppen fram till den 23 april, därefter gör vi ett urval på fem projekt som går vidare till FilmCloud Animation PITCH på Trollywood Animation Festival. Du som blir antagen till pitchen får möjlighet att delta på ett genrep där du får testa ditt framförande och få feedback vilket ger dig en chans att fila på din pitch innan du ska ställa dig framför juryn. Pitchen på festivalen kommer att genomföras inför publik, alla festivaldeltagare är välkomna. Alla utvalda deltagare får också en VIP-ackreditering från Trollywood Animation Festival.

Vad: En pitch-tävling där du kan gå hem med ett stipendie på 25 000:- . Utvalda deltagare pitchar inför en jury bestående av personer som arbetar professionellt inom tv- och filmbranschen.

När: 18 maj kl 13.00 - 14.00 

För vem: FilmCloud-medlem boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan söka till FilmCloud Animation PITCH (du är under 31 år när du söker den 23 april) Bli medlem gratis!

Var: Folkets hus Trollhättan. På Trollywood Animation Festival.

Sista ansökningsdag: 23 april. 

Besked om antagning: cirka 4 maj.

Genrep: 15 maj. Mer information meddelas utvalda deltagare.

Ansökan: Vi vill få en så klar bild som möjligt av ditt projekt. Läs igenom ansökningsformuläret och bilda dig en uppfattning om vad du behöver. Formuläret kommer du till om du klickar på Ansök här-knappen nedan. Läs även riktlinjer längst ner på sidan.

ANSÖK HÄR!

Beslut: Medarbetare från FilmCloud och Trollywood Animation Festival tar beslut om vilka sökande som går vidare till FilmCloud Animation PITCH. En juryn på plats bestående av medlemmar från bransch, festivalen och FilmCloud beslutar sen vilket av de pitchade projekten som får stipendiet.

Vinnaren meddelas kl 15 på FilmCloud Award Ceremony. Se festivalens program.

 

FilmCloud har genomfört FilmCloud PITCH på Frame Filmfestival. Pia Johansson Goldmann pitchar i stadsbibliotekets hörsal under Frame 2015.

Riktlinjer för dig som vill ansöka:

- Du som ansöker är medlem i FilmCloud är 18 och 30 år (Ej fyllt 31 år sista ansökningsdagen) och boende i Västra Götaland.

- Du ansöker med en animationidé till en kortfilm eller kort tv-serie. Animationen kan vara en fristående film eller en del av en fiktion, dokumentär eller ett transmedialt projekt. Om filmen kan "stå på egna ben" kan den vara del av ett spelutvecklingsprojekt.

- Ditt projektet behöver inte ha någon finansiering vid ansökningstillfället och ska heller inte vara fullfinansierat vid pitchtillfället.

- Du måste kunna delta i pitchen och i de aktiviteter som är knutna till den.

- Du har en aktiv kreativ roll i projektet och har ett producerande ansvar för filmen. Du kan vara filmens regissör, producent eller på annat sätt vara knuten till genomförandet på ett drivande sätt.

- Projektet ska inte vara inspelat vid pitch-tillfället. Se hur din ansökan ska vara utformad nedan.

- Du kan även söka både FilmClouds Projektsstöd och FilmCloud Pitch. Du kommer dock inte få stöd från båda stödformer.

- Du måste ha rättighet att använda till upphovsskyddat material.

Innehåll i ansökan

Du söker med:

- Presentation av dig innehållande CV med relevanta erfarenheter kopplat till film, filmografi, kontaktuppgifter, länk till något du medverkat till

- Presentation av din roll i projektet

- Projektinformation som titel, beräknad längd och planerad inspelningsstart

- Projektbeskrivning innehållande tankar om projektet, tankar om det visuella och berättandet, ett tydligt synopsis, treatment eller kortmanus. (Juryn kommer att få ta del av din projektbeskrivning.)

Riktlinjer för pitchen

- Din presentation kommer att få en begränsad tid om 7 min (mer exakt information kommer till den som blivit utvald)

- Tankar om det visuella och/eller referenser ska presenteras under pitchen. Möjlighet till visning av stillbilder, trailer eller en inspelad scen kommer att finnas

- Du kan presentera ditt projekt tillsammans med annan deltagare i projektet (denna person behöver inte vara mellan 18 och 30 år eller boende i Västra Götaland) 

Lycka till!

FilmCloud Animation Pitch presenteras i samarbete med Trollywood Animation Festival