Film Hjärta Musik med Guldbaggevinnaren Lisa Holmqvist

Kalenderdatum: 
14 apr 2016 - 18:00

Musik i film och VR. Skilda världar?

Seminarie om innovation och framtid

Möt guldbaggevinnaren Lisa Holmqvist i samtal om musik och film

Lisa Holmqvist blev 2015 den första kvinnan att vinna en Guldbagge för bästa musik. Nu kommer hon till oss för att berätta om den flerfaldigt belönade filmen Flocken, arbetet med regissören Beata Gårdeler och sina erfarenheter av filmbranschen.

Dessutom möter du spelutvecklaren Daniel Ström och speldesignern Sebastian Badylak med insikter om ljudbild och musik i spel och Virtual Reality

Våren 2016 sker ett genombrott för Virtual Reality. Förutom släpp av glasögon och spel har filmvärlden tagit fasta på VR-tekniken. Hur kan filmbranschen använda tekniken? Vilka möjligheter skapas kring arbetet med bild, ljud och musik i en interaktiv miljö? VR-forskaren Sebastian Badylak och spelutvecklaren Daniel Ström kommer för att prata med oss. Vi kommer även att prova Virtual Reality på plats!

Kvällen samtal i Filmhjärtamusik ges på Brewhouse och samtalet modereras på plats av Davor Abazovic, filmvetare, skribent samt ljud- och videomakare. 

Filmhjärtamusik presenterar under våren 2016 en serie samtal och workshops med fokus på film, musik och mötet mellan kulturformerna. Insatsen riktar sig i första hand till kreatörerna själva för att skapa mötesplatser och stärka kompetens kring filmmusik.

Lisa Holmqvist vann en Guldbagge för 2016 års bästa originalmusik till Flocken. Foto: August Eriksson

#3. Värdlokal: Brewhouse

Tema: Innovation och framtid.  

Tid: 14:e april 2016 kl 18

Plats: Brewhouse Blackbox. Åvägen 24, Göteborg. Karta.

Gäster: Daniel Ström, Sebastian Badylak & Lisa Holmqvist.

Anmälan: Vi ser gärna att du anmäler dig i formuläret nedan för att kunna avgöra hur många mackor vi skall beställa, men det går även bra att komma direkt.

Lisa Holmqvist vann en Guldbagge för 2016 års bästa originalmusik till filmen Flocken och tog emot Doris filmgenipris. Men hon har också varit scenograf, kostymör, dekormålare och maskör. Hon har med andra ord en enorm bredd och kunskap från filmbranschen
Daniel Ström leder arbetet på spelstudion Guru Games. Studion har av åtta medarbetare vars mål är att skapa spel med fokus på spelarens val och dess konsekvenser. Daniel är erfaren inom Virtual Reality.

Sebastian Badylak är doktorand i speldesign för Virtual Reality. På Gothia Science Park är han dessutom affärsutvecklare för en mängd spelbolag baserade i spelmeckat Skövde.