Doc Lounge: Team Hurricane

Kalenderdatum: 
19 sep 2018 - 18:00

Gratisvisningar från DocLounge.

Team Hurricane + JUCK ϟ Klubb Rörelsen!

Punkig chick flick och feministisk dansaktivism när vi tar plats på Kvillepiren tillsammans med Klubb Rörelsen!
Doc Lounge kickar igång sitt samarbete med Göteborgs Stadstriennal genom att höja en knuten näve för tonårstjejer, rosaskimrande tyll, queera skoluniformer och lika delar stenhård aktivism som kärleksfull vänskap. En exklusiv kväll på Kvillepiren med utomhusvisning av Team Hurricane och kortdokumentären om dansgruppen Juck! Efter visningen bjuder Klubb Rörelsen in till dans!
OBS! Filmen visas på Kvillepiren och är gratis och öppen för alla!

 - - - - - - - - - - - - - - -

Huvudfilm: TEAM HURRICANE

Annika Berg, Danmark, 2017, 96 min. Språk: Danska, engelsk text.

Möt Ida, Sara, Eja, Maja, Zara, Mathilde och Ira – tonårsgänget som hänger på den lokala nedläggningshotade ungdomsgården. Här finner de en tillflykt från yttervärlden, bygger stora drömmar av tyll och paljetter och blir tightare än någonsin. Team Hurricane är en färgexplosion och djupdykning i tonårens omvälvande känsloyttringar och blandar friskt dokumentärt insta story-material med fiktion och 90-talsinspirerade animationer. Den danska regissören Annika Berg har skapat en ultramodern punk chick flick som beskrivits som den mest äkta tonårsskildringen sedan Fucking Åmål.

 - - - - - - - - - - - - - - -

Förfilm: JUCK

Olivia Kastebring, Ulrika Bandeira, Julia Gumpert, Sverige, 2018, 14 min. Språk: Svenska, engelsk text.

Juck är en rörelse. Juck är aktivism. Juck är makt. Juck är inte oops I did it again. Juck är. Dansgruppen Juck utmanar femininitet, genus, platsen och dig.

 - - - - - - - - - - - - - - -

KLUBB RÖRELSEN

Rörelsen vill vara en oas där vi kan få vara de vi vill i en varm, peppig, kreativ och inspirerande klubbmiljö! Vi som står bakom Rörelsen är nio kvinnor som önskar att alla som kommer på vår klubb ska känna sig bekväma, trygga, välkomna och få ge sig hän stämningen och musiken så som var och en vill.

KVILLEPIREN: TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET

Kvillepiren nås enklast med buss till hållplatsen ”Frihamsporten” som trafikeras av bland annat linje 16, 31, 45, 55 och 58. Frihamnen är platt och hårdgjord vilket gör det enkelt att ta sig dit oavsett om du går eller rullar. 

Väljer du att ta bilen finns det kostnadsfri parkering utanför Allmänna badets entré.

Klockan 17:00 och 17:30 går det dessutom en gratisbåt från Järntorget till Frihamnen.

OM GÖTEBORGS STADSTRIENNAL

Göteborgs stadstriennal är en plattform för att samtala kring och gemensamt göra stad. Under fyra dagar i september presenteras samtal, filmvisningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är gratis och öppet för alla.

 - - - - - - - - - - - - - - - 

TID: Onsdag 19 september 18:00
PLATS: OBS! Kvillepiren (Jubileumsparken, hållplats Frihamnsporten)
ENTRÉ: Gratis
HEMSIDA www.doclounge.se/goteborg

♥ Visningen presenteras som ett stolt samarbete mellan Doc Lounge, Göteborgs Stad och ABF. ♥