Doc Lounge: Säsongspremiär Minding the Gap

Kalenderdatum: 
26 feb 2019 - 18:30

Säsongspremiär av Doc Lounge! 

Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi lär känna tre killar från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska bli pappa och 17-årige Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna den fattiga staden. Filmen sträcker sig över ett decennium och utforskar avståndet mellan fäder och söner och balansgången mellan vad som kan uppfattas som bestraffning och våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

OM FILMEN

  • Längd: 93 minuter
  • Språk: Engelska (inga undertexter)
  • Regi: Bing Liu

Efter en vilande vinter är Doc Lounge tillbaka. Under inledningen på säsongen befinner sig DocLounge på Pustervik.

Minding the Gap börjar strax efter kl 19, men kom gärna redan kl 18.30 för att både hitta en plats du gillar och för att lyssna på go musik.

 - - - - - - - - - - - - - - - 

GÄST: Alex "Plankton" Andersson

Hollywood har inte bara en butik utan också ett alldeles eget skateteam! En av åkarna därifrån, Alex "Plankton" Andersson, berättar för oss varför han började åka och vad skate betytt för honom.

GÄST: Bunkeberget

På 5000m2 sprider den ut sig, en av Europas största skatehallar, Bunkeberget. Det är Göteborgs skateboardförening som driver hallen och Robin Carlson och Magnus Hanehöj därifrån kommer till oss och berättar mer. Vad kan man hitta på där, hur ofta arrangeras tävlingar, vad gör man om man vill börja men aldrig skejtat innan? Ikväll får du svaren!

 - - - - - - - - - - - - - - - 

TID: 26:e februari. Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till go musik och varför inte dricka något gott från baren.

PLATS: Pusterviks matsal, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) OBS! Endast förköp via billetto.se. Biljetter säljes ej i kassa på plats!

KÖP BILJETT!

Läs mer: http://doclounge.se/goteborg

♥ Visningen presenteras av DocLounge i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik.   ♥