Doc Lounge: The Heat a kitchen (r)evolution

Kalenderdatum: 
2 apr 2019 - 18:30

The Heat - A Kitchen (R)evolution med förfilm Horan av Carmen Jedrzejack

Kvinnliga kökschefer, matnörderi och revolution.

Stjärnkockar har egna tv-program, frontar glassiga tidningsomslag och hyllas som rockstjärnor världen över. Men har du tänkt på - att alla är män? The Heat - A Kitchen (R)evolution är en film om just hetta. Den som kan uppstå när kvinnliga kockar berättar om sina erfarenheter av yrket och om de makthierarkier och orättvisor som ofta förekommer i restaurangkök. I Maya Gallus dokumentär The Heat – A Kitchen (R)evolution reser vi runt i världen och möter sju kvinnliga kockar i jakten på förändring. Filmen speglar ett djupt rotat problem och vi hör berättelser om trakasserier och förödmjukelser. Att modifiera ett helt system är svårt men i takt med att fler kvinnor tar plats på höga positioner i branschen börjar saker hända.

OM FILMEN

 - - - - - - - - - - - - - - - 

Förfilm Doc Lounge Locals
Horan av Carmen Jedrzejack
På bilresa genom ett Göteborg i skymningsjlus hör vi kvinnors egna röster om att sälja sex. Är hora något en gör eller är det något en är?

 

TID: 2:a april. Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till go musik och varför inte dricka något gott från baren.

PLATS:  Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 GöteborgFilmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) OBS! Endast förköp via billetto.se. Biljetter säljes ej i kassa på plats!

KÖP BILJETT!

Läs mer: http://doclounge.se/goteborg

♥ Visningen presenteras av DocLounge i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik.   ♥