Doc Lounge: Gratisvisning av Citizen Jane

Kalenderdatum: 
13 mar 2018 - 18:30

UPPDATERING: Fullsatt, men mejla gbg@doclounge.se för att hamna på reservlistan.

Nu visar Doc Lounge återigen filmen Citizen Jane: Battle for the City, denna gång tillsammans med Stadslandet och Mötesplats Backa-Brunnsbo. Fri entré!

Tillsammans med det EU-finansierade projektet Stadslandet bjuder Doc Lounge in till visningen av den inspirerande och tankeväckande dokumentären Citizen Jane - Battle for the city. Efter filmen blir det ett panelsamtal med fokus på hur vi skapar hållbara lokalsamhällen där människor trivs och verkar i "mellanstaden" i Göteborg. Vad har vi lärt oss sedan 60-talet? Välkommen att lyssna, lära och ställa dina egna frågor!

På ena sidan står Robert Moses, stadsplaneraren med avsikten att riva och bygga om halva New York för att bana väg för ett mer städat och snyggt New York. På andra sidan Jane Jacobs, den folkliga hjälten som gör sitt yttersta för att försvara parkerna, byggnaderna och i förlängningen det levande samhället där alla människor kan trivas. David mot Goliat!

VIKTIGT! Denna extrainsatta visning sker INTE på Folkteatern utan på Mötesplats Backa-Brunnsbo i Backa på Hisingen. Insläpp är som vanligt 18.30 och filmstart 19.00, men du måste stå på gästlistan för att komma in. Anmäl dig genom att skicka namn och mail till: gbg@doclounge.se. Skriv “Citizen Jane” i ämnesraden. När du fått ett bekräftelsemail är din plats bokad. Det finns bara ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller! 

 

- - - - - - - - - - - - - - -

Citizen Jane: Battle for the City

Matt Tyrnauer / USA

Språk: Engelska

Undertext: Svenska

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18.30 / Filmen börjar ca kl. 19.00
PLATS: Mötesplats Backa-Brunnsbo, Folkvisegatan 14, 422 41 Hisings Backa (Busshållplatsen Balladgatan ligger bara en minut bort.)
ENTRÉ: Gratis! Men du måste anmäla dig genom att skicka ditt namn och mail till gbg@doclounge.se och invänta bekräftelse på din bokning.
HEMSIDA: www.doclounge.se/goteborg

 - - - - - - - - - - - - - - - 

♥ Visningen presenteras i stolt samarbete med Stadslandet, Mötesplats Backa-Brunnsbo, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och ABF ♥