Doc Lounge & FilmCloud: Att producera för K-special

Kalenderdatum: 
10 apr 2019 - 17:30

Träffa K specials projektledare Emelie Persson

Samtalet är ett samarbete mellan FilmCloud och Doc Lounge Göteborg

Med anledning av att kvällens film Sivandivan är en samproduktion med K special har vi bjudit in Emelie Persson och en av filmens regissörer Gustav Ahlgren för ett samtal om hur det går till att producera för svt och K special. Hur görs urval? Hur påverkar 58 minuters-formatet, publiken och public service-uppdraget? Hur gör du för att få din film visad eller samproducerad?

K special sänds varje fredag klockan 20.00. Det blir över 50 dokumentärer per år med allt från porträtt av konstnärer till berättelser om vår samtid genom kulturens ögon. Dokumentärerna kommer från både Sverige och resten av världen och är en blandning av inköp och beställningar. Filmerna produceras både inne på svt och av externa producenter i hela Sverige. 

Om filmen
Sivandivan handlar om Siv Wennberg, operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Hon gjorde kometkarriär! Men hon började snabbt motarbetas av etablissemanget och hennes karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Sivandivan, som just nu är aktuell på Cph Dox, är en film som klipps i en version för K special och en längre som visas i kväll och på festivaler. Filmen regisserad av Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson.

___________

Förfilm Doc Lounge Locals
Allra käraste syster av Clara Noreen.
Vad är det för ett speciellt band som existerar mellan systrar? Clara Noreen ger oss en smart och charmig dokumentär om dem vi har allra kortast stubin med, allra högst tolerans kring och dem vi ibland hatar att vi älskar.

TID: Onsdagen 10:e april. Samtalet är mellan kl. 17:30  och 18:30 och filmvisningen börjar ca 19.00.

PLATS:  Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg. Samtalet är på Lilla Scenen. Efter samtalet är det en paus i väntan på filmens start.

ENTRÉ: Samtalet är gratis. Om du vill se filmen, så se till att köpa förköpsbiljett. 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) 

KÖP BILJETT!

Läs mer: http://doclounge.se/goteborg

Om

Emelie Persson är projektledare på SVT kultur. Hon började sin tv-karriär på ZTV:s konstprogram Beckerell och fortsatte efter nedläggningen på svt med att göra inslag till och program som; Nike, Centrum, Kobra, Arty och Kulturnyheterna. Sedan ca tio år projektleder Emelie K Special som sänder en kulturdokumentär varje fredag året runt. Foto: Eget
 


Gustav Ahlgren har läst på Journalisthögskolan i Göteborg (JMG) och Stockholms dramatiska högskola (STDH) och är nu aktuell med sin första långfilm Sivandivan, som har biopremiär den 26:e april. Gustav driver tillsammans med Daniel Pynnönen också ett eget produktionsbolag som har fokus på dokumentärt berättande. Gustav har även varit med och gjort kommande serien 1000 dagar i Sverige för SVT Dokumentär. Foto: Joel Ahlgren

 

 

♥ Visningen presenteras av DocLounge i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Folkteatern.   ♥