Doc Lounge: Exit Leaving Extremism Behind

Kalenderdatum: 
12 mar 2019 - 18:30

Dessutom startar nu Locals.

Doc Lounge Locals är ett samarbete med FilmCloud som presenterar korta dokumentärer av filmare från Västra Götaland. Först ut är 2017.09.30 av Jenny L. Wallin, Jakob Eliasson & Albin Abrahamsson.

Kort dokumentär

2017.09.30 av Jenny L. Wallin, Jakob Eliasson & Albin Abrahamsson.

Vi kastas mellan ett Göteborg, där nazister marcherar på gatorna, och lämningarna efter förintelselägret i Treblinka, där grymheterna fortfarande hänger i luften. 2017.09.30 är en tyst men talande protest och påminnelse om att aldrig glömma vart högerextrema vindar kan blåsa oss.

______

Huvudfilm

Exit: Leaving Extremism Behind

Vilken väckarklocka krävs för att väcka våldsamma extremister?

Hur lämnar du en grupp och ett sammanhang där medlemsskapet är satt till livstid? Är det ens möjligt att bli helt “fri”? Se starka och personliga Exit: Leaving Extremism Behind om att hitta vägen ut ur extremismens grepp. Tidigare nazister, jihadister och våldsamma vänsterextrema - alla har de gemensamt att de betalat ett högt pris när de lämnat sina militanta organisationer. Hur gjorde de? Ikväll beger vi oss in i mörkret och letar tillsammans efter den ljusa vägen ut.  Norska filmskaparen Karen Winther, som i tonåren var aktiv i både vänster- och högerextrema grupper, besöker andra avhoppare i USA, Tyskland, Frankrike och Danmark. Med knivskarp tydlighet visar Exit vad våld kan göra med en människa och att orsaken till att människor dras in i extremistiska grupper ofta bottnar i annat än ideologisk eller religiös övertygelse. Filmen är inte bara en skildring av olika människors vändpunkter och väg till försoning utan lika mycket en resa där regissören själv gör upp med sitt förflutna. Går alla handlingar verkligen att förlåta?

OM FILMEN

 - - - - - - - - - - - - - - - 

TID: 12:e mars. Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till go musik och varför inte dricka något gott från baren.

PLATS:  Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 GöteborgFilmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) OBS! Endast förköp via billetto.se. Biljetter säljes ej i kassa på plats!

KÖP BILJETT!

Läs mer: http://doclounge.se/goteborg

♥ Visningen presenteras av DocLounge i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik.   ♥