Doc Lounge: Betty - They Say I'm Different - fri entré

Kalenderdatum: 
25 mar 2019 - 18:00

Färgsprakande dokumentär om ikonen och artisten Betty Davis.

En av funkvärldens coolaste profiler och en feministisk pionjär.

FRI ENTRÉ | INSLÄPP KL 18.00

Som en aspirerande låtskrivare från en liten stålstad i USA, äntrade Betty 70-talets scen och kom att påverka musikbranschen för kvinnor. Hennes vågade personlighet, ikoniska mode och upprörande funkmusik blev en explosion. Hon var vän med Jimi Hendrix , Eric Clapton och Sly Stone, skrev låtar till Chambers Brothers och Commodores, och gifte sig med Miles Davis – fick honom att lägga jazzen på hyllan och utveckla sin musik på albumet hon döpte till ”Bitches Brew”. Hon var den första svarta kvinnan att uppträda, skriva låtar och vara sin egen manager. Betty var en feministisk banbrytare, inspirerande och utmanande på ett sätt som ingen kvinna varit tidigare, speciellt inom funken. Men så plötsligt försvann hon. Med hjälp av en kreativ blandning av dokumentär och animation spårar denna film Bettys liv, hennes fattiga uppväxt till att bli en självförverkligad svart kvinnlig pionjär som världen misslyckades med att förstå eller uppskatta. Efter många år av försök lyckades filmmakarna till slut, med Bettys egen hjälp, att kreativt berätta Bettys stärkande och krossande historia.

Förfilm Doc Lounge Lokals

Vi två av Love-Erik Hjertberg.
I Love-Erik Hjertbergs känslofyllda bergochdalbana Vi två följer vi två unga syskon genom bubblande förälskelser till brustna hjärtan. Vad hade de gjort om de inte hade haft varandra att söka stöd i?

DJ: FRIDA LERNSTÅL

OM FILMEN

  • Film: Betty - They say i’m different (54 minuter)
  • Språk: Engelska (inga undertexter)
  • Regi: Philip Cox
  • År: 2017
  • Land: UK, Frankrike
  • Mer info om filmen: http://www.nastygalmovie.com/

 - - - - - - - - - - - - - - - 

TID: 25:a mars Dörrarna öppnar kl. 18:00 och filmen börjar ca 19.00.

PLATS:  Pustervik, stora salen

ENTRÉ: Fri entré! Ingen förbokning krävs.

Läs mer: http://doclounge.se/goteborg

♥ Visningen presenteras av DocLounge i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik.   ♥