Doc Lounge: Above and Below

Kalenderdatum: 
20 sep 2018 - 18:00

Gratisvisning på Folkteatern.

Bortom civilisationen har fem olika människor skapat liv på sina egna villkor.

Visningen sker tillsammans med Göteborg Stadstriennal och är gratis och öppen för alla!

Från Mars till Jorden och vidare till underjorden. Above and Below är en hisnande resa genom fem människors tillvaro i samhällets absoluta utkanter. Där skapar de sig en alternativ tillvaro i en värld där de annars inte får plats. I tunnelsystemet under San Francisco bor det kärleksfulla paret Rick och Cindy. Där har även Lalo, the Godfather, skapat sig sitt hem. I Kaliforniens torra, folktomma öken hittar vi Dave och i ett annat ödelandskap, den karga öknen i Utah, lever April i en simulerad kolonisation av Mars. Vart tar du vägen när civilisationen inte rymmer dig?

 - - - - - - - - - - - - - - -

Film: Above and Below

Nicolas Steiner, Schweiz, Tyskland, 2015, 88 min. Språk: Engelska.

 - - - - - - - - - - - - - - -

TID: 20 september.kl 18
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: Gratis
HEMSIDA: www.doclounge.se/goteborg


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. 
Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

♥ Visningen presenteras som ett stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad och ABF. ♥