Delta i PITCHING FORUM på Kortfilmfestivalen i Grimstad 2016

Kalenderdatum: 
15 apr 2016

Ansökningstiden har gått ut!

Pitchpris på över 50 000 kr vid filmfestivalen i Grimstad!

 FilmCloud och övriga partners i Screen Talent Europe bjuder in nya producenter, regissörer och manusförfattare från norra Europa att pitcha kort- och dokumentärfilmsprojekt på The Norwegian Short Film Festival i Grimstad som arrangeras mellan 8 och 12 Juni 2016.

För att delta måste du ansöka hos FilmCloud eller någon annan av Screen Talent Europes partners. För att söka via FilmCloud måste du vara medlem hos oss, det är gratis och görs på vår hemsida. Screen Talent Europe täcker kostnaderna för resa och logi, deltagande på festivalen är gratis.

Projektet som vinner pitchen vid PITCHING FORUM kommer att belönas med filmutrustning för produktion, postproduktion och ett kontant produktionsbidrag på 50.000 NOK (5300 €).

10-14 kortfilmer och dokumentärprojekt kommer att väljas ut att få presenteras under Pitching Forum. Varje deltagare att presenterar sitt projekt i en 5 minuter lång pitch inför en jury och en publik av potentiella samproducenter, medfinansiärer, filmskapare och annan festivalpublik.

Villkor:

  • För att delta måste du vara mellan 18-30 år gammal.
  • Producenter, regissörer och manusförfattare kan söka. Du förväntas ha minst 2 filmer bakom dig.  (fiktion eller dokumentär).
  • Du måste ansöka med ett projekt under utveckling (fiktion eller dokumentär) med en maximal längd på 40 minuter.
  • Projektet måste produceras genom internationell samproduktion. Detta innebär att du som projektägare kommer att producera hela eller delar av projektet i ett annat land än det du är bosatt i. Det är inte ett krav att ha en medproducent i ett annat land när du ansöker, men för att få produktionsbidrag utbetalt, måste projektet etableras som en samproduktion mellan två länder. (Detta kan vi hjälpa till med efter du har ansök och eventuellt vunnit.)

 

Sista ansökningsdag: 15 april 2016 – ansök HÄR!

För ytterligare information, vänligen kontakta: Anders Fristad Rudolph: anders@mediefabrikken.com

Plats på meetup under festivalen
Om ingen deltagare från FilmCloud antas till pitchen så kommer vi kunda skicka någon till den meetup som anordnas under festivalen. Håll utkik!

 

Om Screen Talent Europe:
Screen Talent Europe är ett nätverk av filmorganisationer som arbetar med talangutveckling i norra Europa. Screen Talent Europe syftar till att skapa mer samproduktion, nätverk och samarbeten mellan nya filmskapare i Europa. Läs mer om här.
Om Kortfilmfestivalen i Grimstad
Den norska kortfilmfestival är en Oscar kvalificerade festival och samarbetar med filmfestivaler i Clermont-Ferrand, Sundance, Toronto och Berlin. Var och en av dessa festivaler kommer att presentera ett urval av kortfilmer i Grimstad, som en del av det officiella programmet. Läs mer här

Pitching Forum finansieras av Mediefabrikken, Screen Talent Europa partners och den norska kortfilmfestivalen, med stöd från Nordiska kulturfonden.