David Färdmar på Studiocafe

Kalenderdatum: 
7 dec 2018 - 10:30

Filmproduktionutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in David Färdmar till Studiocaféet på fredag 7/12 10:30-13:00

David Färdmar är regissör, producent, manusförfattare och casting director baserad i Göteborg. Han tog examen från Regi-linjen på IHTV (Institutet för Högre TV-utbildning) 2002 och har sedan dess varit verksam i flertalet projekt, bl a som casting director för långfilmerna Känn ingen sorg, Apflickorna, Ciao Bella och tv-serierna Ängelby, Ettor Nollor & 183 dagar.

David har regisserat kortfilmerna; Den lyckligaste dagen, LOVE, Getingdans, Ingen Sorg Bakom Kameran och Vi finns inte längre. Han har också producerat kortfilmerna; Tennis är livet, Ett Sista Farväl och Vi skulle bli bra föräldrar, som alla rönt stora framgångar på filmfestivaler världen över. David kommer att berätta om sitt arbete, både som regissör och producent. Om hur han själv har jobbat med sina kortfilmer från manusidé, casting, inspelning till postproduktion, och även hur han arbetat för att få ut sina filmer på filmfestivaler och nå ut till publiken på olika sätt när filmerna väl är klara.

Var: Studiocaféet/Studio LevelUp på Gothenburg Studios på Lindholmen. Polstjärnegatan 14, våning 2

När:  7:e december kl 10:30-13.00

Vem: Alla är välkomna.

Anmälan och pris: Det krävs ingen anmälan och är kostnadsfritt

Arrangemanget är ett samarbete mellan Filmproduktionslinjen på Gbg Folkhögskola & Studiocaféet/Gothenburg Studios Development.

Göteborgs folkhögskola driver den ettåriga, med möjlighet till påbyggnadsår, heltidsutbildningen Filmproduktionsutbildning. Utbildningen genomförs i ett nära samarbete med branschen och har valt att lägga sina föreläsningar på Studiocaféet för att skapa möten med filmaktiva och filmintresserade. Välkommen att möta våra föreläsare och elever!