Budgetering, planering och redovisning av kortare filmprojekt

Kalenderdatum: 
11 apr 2017

Kulturakademin Trappan erbjuder en kurs i budgetering av kortare filmprojekt

Kursbeskrivning

Den här kursen går igenom budgetering, planering, uppföljning och ekonomisk redovisning av ett kortare filmprojekt. Inför kursen förbereder du dig genom att läsa manus och uppskatta produktionsbehov för en tidigare producerad kortfilm. 

När: 3, 4, 10 maj 2017

Tid: 9.00 - 16.00

Målgrupp:Nya producenter, regissörer och dokumentärfilmare med egen firma som har gjort minst en kortfilm eller dokumentärfilm

Förkunskaper: Nya producenter, regissörer och dokumentärfilmare med egen firma som har gjort minst en kortfilm eller dokumentärfilm. Kulturakademin Trappans antagningskriterier. Läs mer här

Språk: Svenska

Max antal: 10

Plats: Göteborg, lokal meddelas senare

Sista anmälningsdag: 11april

Anmälan och läs mer på www.kulturakademintrappan.se

Om kursledarna

Annika Hellström har framgångsrikt drivit Cinenic Film AB i Göteborg sedan 2006. Cinenics ambition är att hitta angelägna historier med en röst från samhället och att presentera filmer med en stark visuell och kreativ avsändare. 2015 var Annika bioaktuell med två uppmärksammade och prisbelönta långfilmer, Svenskjävel och Flocken. 2017 har Annika premiär för långfilmen Dröm vidare på biograferna. Annika Hellström är också initiativtagare till Dorismanifestet och aktiv projektledare i Doris Film sedan 2003.

Erika Malmgren bor i Göteborg och är verksam som producent och produktionsledare. Hon har bl.a. producerat långfilmen En gång om året i regi av Gorki Glaser-Müller och utvecklar just nu ett flertal projekt på produktionsbolaget Cinenic Film. Som produktionsledare har hon bl.a. jobbat på långfilmerna Kollektivet, Min lilla syster, Svenskjävel och Monica Z och arbetar löpande med budgetnedbrytning, ansökningar och uppföljning av projekt.