Berättande i Virtual Reality på Västsvenska Filmdagarna

360°, hur berättar vi då?

VR och 360-tekniken har slagit igenom på allvar och genom PlayStations lansering i höst kommer ett par VR-glasögon snart ha en naturlig plats i våra vardagsrum. Men vad händer med berättandet när vi måste förhålla oss till 360°? Vilka historier kan berättas och hur förstår vi dem?

FilmCloud och Lindholmen Science park presenterar en eftermiddag dedikerad till berättande i Virtual Reality med samtal, föreläsningar och produktioner att uppleva på plats. Programmet leds av Viktor Peterson, CLVR Works och Marit Kapla, Lindholmen Science Park. Malte Udsen, VD på RedRental presenterar den senaste teknikutvecklingen och demonstrerar flera projekt inom olika användningsområden. Under eftermiddagen ges möjlighet att uppleva mängder med VR-produktioner.

På plats finns regissören Peter Pontikis som gjort filmen Oh Deer, det första VR-verk som producerats med stöd från Svenska Filminstitutet. I filmen antar vi perspektivet av ett skadeskjutet rådjur som jagas genom skogen. Filmen, som visas för första gången, upplevs enskilt och tider kommer att kunna bokas under både torsdag och fredag.

Tid: Fredag 14 oktober 13:00-16:00

Plats: Gothenburg Studios, Lindholmen

ANMÄL DIG HÄR!

Peter Pontikis är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Han har gjort flera uppmärksammade och prisbelönta kortfilmer såsom Boy-Razor (2015) och The Gift (2006). VR-filmen Oh deer är gjord inom Svenska Filminstitutets satsning på korta skräckfilmer, ”Its Alive”, och har premiär 2016.

Programpunkten presenteras av FilmCloud och Lindholmen Science park. Fler programpunkter under Västsvenska Filmdagarna hittar du här.