Archipelago Script Lab på Håskö

Kalenderdatum: 
23 aug 2018

Missa inte deadline till Archipelago Script Lab på Håskö

I höst genomförs för första gången Archipelago Script lab på Håskö i Gryts skärgård, Östergötland med den svenska manusförfattaren och dramaturgen Soni Jorgensen - en workshop för manusförfattare, producenter och regissörer som gjort några filmer. 

Under en helg får nio deltagare utveckla sin fiktionsfilmberättelse under vägledning av två erfarna regissörer/manusförfattare. Workshopen arrangeras av Film i Öst och WIFT med stöd av Filminstitutet.  Deltagarna kommer att tillbringa de fyra dagarna – eller egentligen tre hela dagar – på Håskö, dit man tar sig med båt. På ön bor deltagarna i fem stugor. Det finns motorbåt, badtunna och bastu. Sex deltagare kommer från Film i Öst - Östergötland och tre deltagare från andra regioner genom Filmcloud i Västra Götaland, Filmbasen i Stockholm och Film i Uppsala län. FilmCloud får alltså skicka en deltagare.

Bild: Filmskapande på Håskö. Foto: Boel Zetterman.När:13-16 september 2018

Ansökan: Man söker med en idé till ett fiktionsfilmprojekt (Synopsis på max 2 A4-sidor), en motivering och CV i länkat formuläret senast den 20 augusti.

 ANSÖK HÄR!

Deadline: 23 augusti.

Vem: Du har gjort några korta filmer och håller på att utveckla en idé till en fiktion (kortfilm, långfilm eller webisodserie). Du skall känna att den är utvecklingsbar och är villig att ta del av utvecklingstankar från labbet och gruppen av deltagare. Den sökande är medlemmar i FilmCloud, boende i Västra Götaland och över 18 år. Kommer du från Uppsala, Stockholm eller Östergötland kan du söka via deras respektive hemsidor.

Kostnad: FilmCloud står för vissa kostnader som inte hanteras av projektet. Räkna med att du får stå för visst uppehälle och fickpengar själv.

Läs mer: Under sommaren kommer mer information om innehåll och labbets vägledare. Troligen kommer information upp snabbast på http://filmiost.se/om-film-i-ost/

Kontakt om programmet: Boel Zetterman, Filmutvecklare (boel.zetterman@regionostergotland.se)

Om

Soni Jorgensen är utbildad på Graduate Screenwriting Program vid University of Southern California i Los Angeles. Hon har coachat många projekt, bl a Oscarsnominerade ”Så som i Himmelen”. Hon har även skrivit på uppdrag för Oscarsnominerade Brian Oliver, producent för ”Black Swan”, arbetat med Scott Mednick som producerat ”Superman Returns” samt arbetat som svensk Dialog-Coach för Emmy-vinnande Ryan Murphy, Showrunner för ”American Horror Story”, ”Glee”, ”Feud” m fl. Hon har också arbetat som konsulterande Script Executive för svenska Brain Academy med utveckling av olika projekt.

Archipelago Script Lab är ett samarrangemang mellan Film i Öst (Region Östergötland) och WIFT med stöd av Filminstitutet.