Anmäl kortfilm till Uppsala Kortfilmfestival

Kalenderdatum: 
31 maj 2018

Deadline för årets festival är 31 maj!

Nu kan du anmäla dig till någon av Uppsala Kortfilmfestivals två svenska kategorier – Nationella tävlingssektionen eller Kortfilmfestivalen UNG. Filmen ska vara färdigställd 2017 eller 2018 och vara under 40 minuter. För dessa två tävlingssektioner tar inte festivalen ut någon anmälningsavgift.

Anmälan görs via anmälningsplattformen www.shortfilmdepot.com. Alla filmer som anmäls till den Nationella tävlingssektionen bedöms även för den Internationella tävlingssektionen. Svenska filmer ska därför endast anmälas till den Nationella tävlingssektionen och/eller Kortfilmfestivalen UNG.

Sista anmälningsdag är 31 maj 2018.

Klicka på länken till Shortfilmdepot för att läsa de fullständiga festivalreglerna och skapa ditt medlemskonto om du inte redan har ett. Sedan är det bara att ladda upp och anmäla din film. Reglerna finns också att läsa på festivalens egna hemsida.

 

Uppsala Kortfilmfestival är en av Sveriges främsta arenor för både svensk och internationell kortfilm, och visar runt 300 kortfilmer. Festivalen har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmsfestivaler och är en av få festivaler i Europa erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Det innebär att filmerna som vinner Uppsala Grand Prix (den Internationella tävlingen) och Bästa Svenska Kortfilm blir möjliga för en Oscarsnominering. Den svenska filmen blir även kvalificerad för nominering till en guldbagge. Mer information om festivalen hittar du på www.shortfilmfestival.com.