”In engine” – verktyg för filmskapare

Kalenderdatum: 
15 nov 2019 - 10:15

Kan spelmotorn stödja ditt filmskapande?

En FilmCloud programpunkt på Audiovisual days

Traditionellt har filmproduktionens verktyg varit indelade mellan de för inspelning och de för efterproduktion. Den senaste tiden har spelmotorer ställt denna tanke i nytt ljus. Att förstå hur, varför och när man skall använda realtidsrendering, i motsats till förrenderat material, är bara en av anledningarna till att förstå hur de nya verktygen kan påverka din produktion. Unreal Engine har traditionellt varit ett verktyg för spelskapare. Nu sedan senaste utgåvan, Unreal Engine 4, är det mycket lättare att förstå att det även kan vara ett verktyg för filmskapande. Du kan använda det till att skapa en previz av din film i utveckling, eller rentav rendera färdiga bakgrunder och världar till dina scener, du kan naturligtvis skapa animerade filmer. Denna typ av programvara kan dessutom vara plattformen du publicerar på och där din film möter sin publik (och varför inte med interaktiva moment och VR?). Kan det vara här som spelvärlden och filmvärlden möts på riktigt?

Att förstår hur verktyget kan användas och hur det påverkar din produktion kan kräva lite research och kanske en hel del eget arbete i verktyget. Under denna programpunkt vill vi visa hur man kommer igång med verktyget, visa hur det fungerar och tänker. Men också vilken potential som finns för tillämpning på större skala. Instruktioner kommer ges på grundläggande nivå, större punkter instrueras inte i detalj.

Föreläsningen är en del av Audiovisual days. Läs program här!

När: Fredag 15 november 10:15 - 10:45

Var: Lindholmen Science Park, Visual Arena, Lindholmspiren 3-5, Göteborg

Vem: Alla är välkomna till Audiovisual days som är en mötesplats för filmbransch och allmänt filmintresserade.

Anmälan:

BOKA PLATS OCH LÄS PROGRAM HÄR!

Steven Ekbrand är adjunkt i MEB (Medier, estetik och berättande) vid Institutionen för Informationsteknologi på Högskolan i Skövde.

 

 

Föreläsningen ges i samarbete med Audiovisual days.