Johan Cederholm

Presentation: 

Jag föddes 1988 och växte upp i det numera kultförklarade samhället Vinslöv, i norra Skåne. Där upptäckte jag tidigt min lust för att författa och berätta medryckande och gärna lite skeva berättelser. Under högstadiet utvecklade sig intresset till filmskapande och efter gymnasiet flyttade jag till Karlshamn i Blekinge, för att studera medieteknik vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sommaren 2010, efter slutförda studier, bildade jag och klasskamraten Mikael Berglund, filmproduktionsbolaget Cinematik. Sedan dess har jag ägnat mig åt filmproduktion professionellt, med regi som huvudansvar, men alltid nära till andra områden som manus och redigering. Själva berättelsen och hur den berättas har alltid stått i centrum i mitt filmskapande. På fritiden skriver jag även fiktion, ofta med övernaturliga inslag, i form av filmmanus och noveller. Men även längre format, som långfilm och roman, intresserar mig mer och mer.

Gränsland är resultatet av ett längre tids författande och min debutroman, med lansering i februari 2017, som pocket och e-bok. Arbetar för närvarande på min andra roman, Akvarieflickan.

Filmografi: 
Pappa blev visst törstig (2018)
Oväntat besök (2018)
Min bästa kompis (2018)
Paranoia (2014)
I en hiss (2014)
Hej då JP (2013)
Agenda (2013)
Humbug (2012)
Abstinens (2012)
Glöd (2012)
Du borde vara död (2012)
Björn (2011)
Recúrrens (2010)
Backflip gone bad! (2009)
Myssling (2009)
Destination Nowhere (2008)
Utbildningar: 
Medieteknik på Blekinge Tekniska Högskola
Företag: 
Cinematik
Hemsida: 
www.johancederholm.com
www.cinematik.se

Historia

Medlem i
6 månader 2 veckor

Yrkestitel:

Ort:

Projekttyper: