Johan Cederholm

Primära flikar

Presentation: 

Jag upptäckte tidigt min lust för att författa och berätta medryckande och gärna lite skeva berättelser. Senare utvecklade sig intresset vidare till filmskapande.

Sommaren 2010, efter slutförda studier, bildade jag och klasskamraten Mikael Berglund, filmproduktionsbolaget Cinematik. Sedan dess har jag ägnat mig åt filmproduktion professionellt, med regi som huvudansvar, men alltid nära till andra områden som manus och redigering. Själva berättelsen och hur den berättas har alltid stått i centrum i mitt filmskapande.

Gränsland är resultatet av ett längre tids författande och min debutroman, med lansering i februari 2017, som pocket och e-bok. Min andra roman, Akvarieflickan, gavs ut på PulpFic förlag i augusti 2018.

Filmografi: 
Pappa blev visst törstig (2018)
Oväntat besök (2018)
Min bästa kompis (2018)
Paranoia (2014)
I en hiss (2014)
Hej då JP (2013)
Agenda (2013)
Humbug (2012)
Glöd (2012)
Du borde vara död (2012)
Björn (2011)
Recúrrens (2010)
Backflip gone bad! (2009)
Myssling (2009)
Destination Nowhere (2008)
Utbildningar: 
Medieteknik på Blekinge Tekniska Högskola
Företag: 
Cinematik
Hemsida: 
www.johancederholm.com
www.cinematik.se

Historia

Medlem i
11 månader 2 veckor

Yrkestitel:

Ort:

Projekttyper: