Vi är bäst! Premiär i Trollhättan.

 

Film I Väst bjuder FilmCloudmedlemmar och besökare på Västsvenska Filmdagarna på premiär av Vi är Bäst!

När och var?

Söndagen den 6 oktober klockan 13.30 på Hebeteatern, Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. Biografen öppnar från klockan 13.00. 

Hur?

O.S.A. till gus.kaage@filmivast.se OBS! Märk ditt svar med Trollhättan.  Skriv om du vill ha en eller två bioljetter. Först till kvarn, gäller. Om du inte får dina digitala biljetter i ett svarsmail har andra hunnit före och föreställningen är utsåld.

-------

Biopremiär 11 oktober.

VI ÄR BÄST! utspelas i Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är 13 år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död.

Lukas Moodysson är efter succéer som Fucking Åmål och Tillsammans tillbaka med en glad filmmed mycket värme, humor och musik. I rollerna: Mira Barkhammar (Bobo), Mira Grosin (Klara), Liv LeMoyne (Hedvig) samt Anna Rydgren, David Dencik, Johan Liljemark och Mattias Wiberg. Manus & regi: Lukas Moodysson. Coco Moodysson har skapat seriealbumet Aldrig godnatt, som ligger till grund för berättelsen. 

VI ÄR BÄST! är till stor del inspelad i Trollhättan.

Filmen är 1 timme och 42 minuter lång.