Följ med till Nordisk Panorama – Maria Eriksson gästbloggar

Idag börjar 24:e upplagan av Nordisk Panorama. Festivalen har i mångt och mycket varit en branschtillställning där ny nordisk kort- och dokumentärfilm visas upp, filmindustrifolk minglar med varandra och filmare gör sina genombrott. Nu tar festivalen nya tag och satsar på att bli en mer publik och kommer ha Malmö som fast bas framöver istället för att turnera Norden runt.

Filmaren Maria Eriksson kommer vara på plats under veckan och rapportera kontinuerligt på FilmClouds gästblogg. Hon tävlar i kategorin New Nordic Voices med sin kortfilm ”Annalyn” som visats på många festivaler under året. Här berättar hon lite om vad vi har att vänta oss!

 
Vad ser du mest fram emot inför veckan i Malmö?
Alla möten! Nordisk Panorama är en av de trevligaste om mest inspirerande festivalerna att vara på tycker jag, för den har en så genuin och intim känsla. Den öppnar upp för många givande samtal. Annars så ser jag även fram mot en programpunkt som heter "My Dinner With...", där en känd regissör bjuder in en annan regissör över en middag och samtal.

Vem kommer du försöka få lite hängtid med under veckan?
Det skulle vara spännande att få samtala lite med Margret Olin, för hon är så jäkla inspirerande. Jag var på en master class med henne en gång och det var den bästa jag varit på. Jag blev så berörd av henne att jag grät en skvätt.

Vad kommer du rapportera om på gästbloggen?
Jag kommer lägga upp bilder och små texter om vad jag har för mig på festivalen. Om de programpunkter som jag går på, och andra tillställningar under festivalveckan. Så det blir en blandning av tips, rapporter och inspiration.

Varför ska man vara intresserad av Nordisk Panorama och vad som händer där?
För att det visas riktigt bra filmer. Förra året såg jag t.ex. "Searching for Sugarman" där. Det är få utvalda filmer och nivån är väldigt hög.

 

Läs Marias reflektioner kring festivalen på vår gästblogg som du hittar här. Vill du bidra till gästbloggen eller tipsa om någon du skulle vilja skrev för oss? Kontakta martin.hammar@kulturivast.se