Ny filmkurs i Göteborg för unga som brinner för film

Nu går Göteborgs kulturskolor ihop och lanserar ACTION! Ung filmproduktion, en ny filmkurs för unga mellan 15 och 19 år.

– Detta är inget för dem som bara vill testa på utan hit ska man vända sig om man redan brinner för film och skådespeleri, det kommer bli en lyxig kurs med extra allt, säger Annette Johnsson som tillsammans med Annika Ivarsson kommer leda filmkursen som startar i höst.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra, Annette har bakgrund som skådespelare och regissör och jag som klippare och manusförfattare. Dessutom kommer vi ta in gästföreläsareoch träffa personer som är aktiva i filmbranschen, berättar Annika. Annette Johnsson och Annika Ivarsson

En stor del av kursen handlar just om att visa vägen för unga som vill ta steget från att göra film som en hobby till att få in en fot hos någon av alla de bolag som finns i och omkring Göteborg. Men Annette Johnsson poängterar att man inte måste ha en massa erfarenhet av filmproduktion eller skådespeleri för att söka.

– Det handlar inte så mycket om vart man kommer ifrån utan vart man är på väg. Vi vill hitta unga med ett genuint engagemang, även dem som kanske har en bakgrund inom något helt annat men som man vill ta med sig in i ett filmskapande.

De som deltar i kursen kommer få lära sig lite om alla delar i en filmproduktion men har också möjligheten att fördjupa sig i det man är mest intresserad av. Basen kommer vara lokalerna på tredje långgatan nära Järntorget och gruppen träffas varje måndag, men Annika och Annette menar att upplägget på kursen kommer anpassas efter de filmprojekt som deltagarna startar upp.

– Man ska inte känna sig begränsad, inspelningar kan ske på helgen och det kommer finnas tillgång till stöd och teknik där det finns behov.

Kursen pågår året ut med start i september och kostnaden kommer vara 200 kr per person. Förhoppningen är att deltagarna efter kursen ska ha knutit kontakter med filmbranschen och hittat ett sammanhang för att fortsätta sitt skapande.

– Vi kommer se till att alla har kunskap om var man kan söka pengar och vilka som kan hjälpa dem med sina filmprojekt, exempelvis FilmCloud och KulturUngdom. Målet är att oavsett om man vill bli ljudtekniker eller skådespelare så ska man veta vart man ska vända sig när kursen är slut, säger Annika.

 

För anmälan och mer information kontaktar du annette.johnsson@vastra.goteborg.se eller annika.ivarsson@vastra.goteborg.se. Gå även in och gilla Facebook-sidan – www.facebook.com/ActionUngFilmproduktion.