I Filmbryggans redigeringsrum växer Anna Hulths nya filmprojekt fram

Dokumentärfilmaren Anna Hulth är en av de första att arbeta i Filmbryggans nya redigeringsrum på Gothenburg Studios. Just nu klipper hon ihop en pilot till sin kommande dokumentärfilm Någon Liten.

– Jag fick reda på om Filmbryggan och Gothenburg Studios via FilmClouds hemsida när jag letade efter någonstans att sitta och arbeta med filmen. Jag mejlade och frågade om det var möjligt och blev välkomnad hit, säger Anna.

Shaker K. Tahrer som är teknikansvarig på Filmbryggan berättar att det nya redigeringsrummet visserligen är mindre men mycket bättre än det förra.

– Det är bra ljudisolerat, och fullt utrustat med bland annat dator med alla nödvändiga program. Givetvis finns det ett klippbord, men även plats för den som kanske vill ha ett möte, eller bara skriva.

För att boka redigeringsrummet är det bara att kontakta Filmbryggan och det finns möjlighet att arbeta både dagtid, kvällar och helger. En viktig sak vill Shaker dock framhålla.

–  Glöm inte att boka lokalen i tid! 

För Anna Hulth passar upplägget bra då hon är i startfasen med sin film, en ärlig skildring av ett släktarv som präglas av ensamhet och skam.

– Den grundar sig i mina egna rädslor för kärleksrelationer och för ett delat föräldraskap. Med filmen vill jag utforska grunden till varför jag nu överväger att skaffa barn ensam och var arvet av skam som har format mig kommer ifrån. Jag tycker det är intressant att berätta historier med bilder. I min konstnärliga praktik vill jag alltid utmana mig själv och blanda olika tekniker. Jag utgår från mig själv för att belysa olika sociala problem.

Idén till projektet uppkom förra sommaren då hon fick möjlighet att via FilmCloud delta i Talangdagarna på Fårö. Det var mötet med de andra filmarna som inspirerade henne och nu håller hon på att skriva ansökningar och klippa ihop en pilot som ska skickas till de uttänkta finansiärerna.

– Inspelningen är planerad till i sommar och förhoppningsvis är filmen klar i oktober 2018, beroende på ifall projektet kan få ekonomiskt stöd eller inte.

Planen är sedan att skicka den till Göteborg Film Festival, CPH:DOX och andra festivaler, men även försöka sälja in den till SVT. Dessutom planerar Anna att arbeta nära musikduon Evil Astronaut som ska göra just musiken och ljudet till filmen, ett element som hon vill ska vara en del av berättarprocessen redan från början.

–  Jag gjorde en musikvideo åt dem tidigare i år och vi har hittat ett unikt arbetssätt tillsammans. När filmen är färdigställd vill vi ha en exklusiv visning där Evil Astronaut framför soundtracket till filmen live, dels för att verkligen visa på den styrka som kan komma av ett samarbete men också för att lyfta fram Evil Astronaut och deras musik till filmen. Soundtracket kommer också att släppas som en EP. 

 

FilmBryggan stöttar dig som ung filmare (16-30 år). FilmBryggan samverkar med FilmCloud och därmed med ett antal olika aktörer i Västra Götalandsregionen som riktar sig till unga filmare. FilmBryggan har utrustning, lokaler och kompetent personal som ger dig handledning och vägledning för att lotsa ditt projekt i hamn. För mer information kontakta: Shaker K. Tahrer:  0706-321614 eller Niklas Lundin: 0706-321646

 

 

Anna Hulth är 28 år och kommer ursprungligen från Hallstahammar men har bott i Göteborg sedan 2011. Anna har bland annat studerat på Molkoms folkhögskola och Ölands dokumentärfilmskola. Hon har även arbetat som stillbildsfotograf och har gjort flera kortfilmer och musikvideos. Ni kan följa arbetsprocessen av Någon Liten här och se videon Orbit Berlin med Evil Astronaut här