Hej Hampus! – en liten rapport från Talent Camp Odense

Tre FilmCloud-medlemmar på plats i Odense

I detta nu pågår Talent Camp Odense där unga, lovande filmskapare från hela Europa samlas några intensiva dagar för att inspireras, nätverka och utvecklas. På plats finns tre stycken FilmCloud-medlemmar; Sophia Wester, Katerina Pavlou och Hampus Nordenson. Vi tog ett kort snack med Hampus för att se hur stämningen varit hittills.

Hej Hampus! Hur har första dagen varit?
Det har varit mycket fint, vi har ett fullspäckade schema framöver men jag har redan hunnit träffa många unga, skickliga filmskapare. Höjdpunkten hittills har varit att få tala med den isländske regissören Hlynur Palmason!

Hur kommer det sig att du sökte till Talent Camp Odense?
Dels för att utöka mitt nätverk med personer aktiva inom film i Europa och finna nya möjligheter att söka pengar, men framförallt för att öka min förståelse för hur framtiden kommer se ut för den europeiska kortfilmen.

Vad har du för planer på filmfronten när du kommer hem igen?
Just nu har jag två kortfilmsmanus och tre dokumentära idéer som jag vill utveckla och söka pengar för. Ett av mina manus kommer vara med i den manus-workshop som hålls här i veckan, så förhoppningsvis kommer jag en bit med det.

Följ Katerina Pavlou på Filmclouds Instamgramkonto. Filmcloud.se

 

Talent Camp Odense arrangeras av Odense Filmverkstad för åttonde året i rad och pågår mellan 24 och 29 augusti. Läs mer på deras hemsida: www.talentcampodense.dk