FilmClouds första animationspristagare korad

"Vad gör jag nu?", såg vinnaren ut att tänka när han vinkades upp på scenen efter att hans namn ropats ut av pitchjuryns Petter Lindblad. Det var inför en glatt applåderande publik i salong Hebe på Folkets hus som Jens Broström fick ta emot priset på 25 000 kronor efter att ha blivit utvald som vinnare av FilmCloud Animation Pitch på Trollywood Animation Festival.
– Jag får nu möjlighet att jobba vidare med filmen och kan ge mig själv tid att jobba lite med världen som min karaktär Luma rör sig i, säger Jens när han får just frågan om vad han skall göra nu. 

Juryns Marika Heidebäck - Garagefilm , Petter Lindblad Snowcloud films och Mikael Lindbom – Dockhus animation ställde nyfikna frågor om animationstekniker och gestaltningstankar efter att de hört de pitchandes framföranden.Engagerade pitchar från Sabina Zupanc, Simon Karlsson och Jens Broström.Luma är en film om en ensam tjej på 15 år som har förmågan att kommunicera med övernaturliga väsen. Det gör att vi i denna berättelse får möta många färgstarka karaktärer som på olika sätt behöver Lumas hjälp. Juryns Marika Heidebäck läste upp juryns motivering som löd: Med ett spännande upplägg, fantasifulla karaktärer och en stor potential för genomförande, har vi i juryn enhälligt beslutat att 2018 år vinnare är Jens Broström. Filmen kommer att göras i Toon Boom och tecknas och animeras av Jens själv.

FilmCloud Animation Pitch genomfördes för första gången på Trollywood Animation Festival inför publik och jury i salongen Forum 2 på Folkets hus i Trollhättan. Jens hade god konkurrens i tävlingen. Manusförfattaren och barnmorskan Sabina Zupanc pitchade sitt projekt Kärleksbarnet, en liten film om att vänta syskon som bland annat utspelar sig i mammans mage. Simon Karlsson från västgötaslätten pitchade komediserien Bestcoast som handlar om impulsstyrda Moa och hennes två vänner Adam och Peter som tillsammans startar en reklambyrå i en studentetta. Alla fick de publikens applåder, en väska från FilmCloud och en liten notebook som vi är nyfikna på vilka idéen kan landa i framöver.

Trollywood Animation Festival genomförs för tredje året i rad. Här kan man som här lyssna till folk som jobbat med SFX på filmer som t ex Star Wars The New Hope.