FilmCloud Cirrus är stängt!

FilmCloud Cirrus och FilmCloud Cumulus är stängt för sommaren, men även för resten av året.

Den del av FilmClouds budget som utgjort en fond med pengar till FilmCloud Cirrus, FilmClouds Projektstöd och FilmCloud Cumulus är nu helt uppäten. Pengarna är helt enkelt slut.

Det kan låta som ett misslyckande, men det är det inte. Vi har delat ut stöd till ett flertal filmare och erbjudit proffesionell handledning till några som så önskat. Vi har helt enkelt gjort det vi tänkt med just de här pengarna och vi hoppas på att få se ett par fina filmer och se några filmare utvecklas med sina projekt som en frukt av detta. Vi på FilmCloud önskar oss naturligtvis att vi skall kunna erbjuda dessa stöd längre in på året och samtidigt blir det så här för att vårt medlemsantal ökar och för att allt fler hittar våra erbjudanden och det går ju inte heller att vara helt missnöjd med. Men, naturligtvis har FilmCloud en önskan om mer pengar (som vi kan dela ut).

Detta innebär dock inte att vi skall sitta och rulla tummarna i höst. Vi har siktet inställt på att delta och låta FilmCloudmedlemmar delta i flera spännade grejer. Det återkommer vi till.

(Vi hänvisar nu er vidare till K-pengar som erbjuds av KulturUngdom. De har ju nu även höjt den övre åldersgränsen till 30 år!)

Henrik Dahlbring (på cykel) var en av FilmClouds deltagare på årets Bergmanvecka. Här i samtal med filmskaparen Victor Lindgren som 2013 vann Efter Bergman med sin "Jag vill nå dig".Cirrus till en animation

En av de sista att få stöd från FilmCloud Cirrus var filmaren och animatören Henrik Dahlbring. Efter att ha vunnit priser på Frame Filmfestival för sin film Kåken kallar så ger han sig nu i kast med en ny animation som går under arbetsnamnet Det händer äntligen något. Det är en film som tar avstamp i en situation när en gammal man, fast i ålderdomens tristess försöker lösa ett pussel men saknar den sista pusselbiten. Filmen kommer att göras som leranimation i stopmotionteknik och det kommer att gå åt papper, kartong, lim, dockhusmöbler, batterier, neon-, vatten- och akrylfärger. Naturligtvis ser vi på FilmCloud fram emot detta och hoppas att Henrik kan hinna till nästa Frame Filmfestival. Lycka till, Henrik!