Fabian har gjort årets Frame-vinjett

Fabian Svorono är 19 år gammal, har hållit på med film i ett par år, och har nu gått från filmskapande till att arbeta med reklam. Förra året vann han vinjettpriset på 5000 kr i samband med Frame filmfestival och nu har hans vinjett för årets festival premiär!

Vad tror du det var som gjorde att just du vann Vinjett-priset?
Jag har alltid fokuserad på att försöka trappa upp och förbättra tekniken i mina filmer. Jag försöker få det snyggt att se på, och det negativa kanske är att jag prioriterar snygghet framför manus ibland. Jag jobbar ju med reklam annars så jag tänker ofta i de banorna.

Kan du berätta lite om hur det gick till när du gjorde vinjetten? 
Till att börja med så är den ju helt och hållet animerad och gjord i programmet Adobe After Effect. Jag tänkte att det vore bäst med en pampig kort vinjett. Jag ville också få en Göteborsk feeling, eftersom Frame ju är här i Göteborg. Därför kan du se siluetter av de kända kranarna i hamnen. Jag ville också få det filmiskt, så jag har jobbat med hårda kontraster, och gjort bilden grynig och i svartvitt för att föra tanken till gammal film - fast ändå i ny kostym. 

Vad använde du prispengarna till?
Jag minns inte exakt, men pengarna investerades i teknik. Troligen något jättedyrt objektiv…

 

 

 

Frame är en årlig filmfestival i Västra Götaland där man ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och samtidigt arrangerar seminarier, workshops och mingel. Årets festival arrangeras 6 maj på Bio Roy i Göteborg, mer informat om Frame hittar du på www.frame.nu