Dessa har fått FilmClouds projektstöd

Nya projektstöd utdelade

Andra omgången projektstöd har nu fördelats ut, och bland alla de ambitiösa projektbeskrivningarna som kom in så fastnade juryn för de filmprojekt som skickats in av Mikael Bundsen och Åsa Båve. Här kommer en kort beskrivning av dem och deras projekt. Vi kommer ha anledning att återkomma till båda dessa framöver!

 
Mikael Bundsen är regissör och manusförfattare och utbildad vid Akademin Valand Films regiutbildning i Göteborg. Han examinerades 2012 med examensfilmen ”Bättre i Berlin” som bland annat tävlat om priset Bästa svenska kortfilm i Uppsala och som tidigare i år visades i kortfilmsmarknaden Short Film Corner i Cannes.

Han får FilmClouds projektstöd för filmen ”Nyår”, som handlar om femton år gamla Simon som får i uppgift av den tjej han träffar att fixa sprit inför den stundande nyårsfesten. ”Nyår” är en film om längderna man går för att vara någon i gruppen och en berättelse om en ung killes kamp med mansrollen och alla de förväntningar som kommer med att som femtonårig kille försöka leva upp till den.

Åsa Båve är regissör och fotograf utbildad på bla Katrinebergs Folkhögskola och Göteborgs Konstskola. Hon studerar just nu ett projektår i dokumentärfilm på Filmbasen Akademi. Åsa vann årets Frame tillsammans med Amanda Leissner, båda medlemmar i filmkollektivet Everyone We Know, för deras kortfilm ”Bristning”, och hon deltog nyligen i Talangdagarna under Uppsala Kortfilmsfestival.

Hon får projektstöd för dokumentären ”Kliniken”, som handlar om samarbetet mellan Stadsmissionen och Folkteatern i Göteborg. Där spelar ex-brukare och hemlösa sida vid sida med folkteaterns skådespelare under uppsättningen av en föreställning av Lars Norén, som heter just ”Kliniken”. I dokumentären får vi följa ensemblen från första kollationeringen till sista föreställningen. Detta är en film om utanförskap, gemenskap och om teaterns helande kraft. Åsa Båve är projektledare och filmen kommer regisseras av Maria Björklund Jönsson.

 

Juryn har bestått av Martin Hammar (projektledare för FilmCloud), Charlotta Miller (koordinator för FilmCloud), Erik Lundin (filmkonsulent på KulturUngdom) och Lars Wiberg (ABF Media Lab).