Biografen räddar oss från regnet

2015 års talangdagar på Bergmanveckan genomförs på ett regnigt Fårö

I Sudersandsbiografen sitter 23 stycken unga filmskapare i en filmhistorisk miljö och möter spännade aktörer från den samtida filmen. "När den sista kon dog så köpte bonden en projektor" säger biografmaskinisten Simon, som kommer till Bergmanveckan varje år för att köra film. Paula som jobbar på Film på Gotland berättar att Ingemar Bergman och Sven Nykvist använde biografen för att se på dagstagningarna under inspelningen av Så som i en spegel. Under talangdagarna används rummet för möten med den samtida filmen. Erik Hemmendorff, producenten bakom Turist och Sanna Lenken, regissör till Min lilla syster är några av de aktuella filmaskaparna som talangerna får möta i exklusiva samtal. 

Anna Nygren och Henrik Dahlbring utanför Bergmancenter efter en work-in.progress med Anna Eborn och Erik Hemmendorff.Från FilmCloud deltar i år Anna Nygren och Henrik Dahlbring. De är här för det digra programmet, men också för att vidga sitt nätverk och skapa nya kontakter. Något som man gör vare sig man vill eller inte. Inte nog med det fullmatade programmet och en filmövning i grupp, dessutom delar man en stuga med fyra andra okända under en hel vecka. Det gör naturligtvis det omöjligt att inte möten uppstår.

Följ oss på Instagram

Vi på FilmCloud har skapat ett instagramkonto som du nu naturligtvis skall följa. Vi tänker oss att vi genom FilmCloudmedlemmar skall komma närmare några av de insatserna som vi deltar i. Denna veckan har Henrik hand om kontot och kommer vara vår Insta-bloggare, gästpostare eller FilmCloudgrammare (kalla det vad ni vill). Han kommer att posta bilder och kommentarer på det sätt som känns bekvämt för honom. Lite senare under sommaren kommer någon annan ta över. Följ oss här: https://instagram.com/filmcloud.se.

Inbäddat från flödet: